5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını intizamlı kontroller ile denetlemek ve kaşımak bileğerlidir.

Mevzii itfaiye yetkilileri ve çatı denetçileri, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın tüm organizatör gereklilikleri alınladığından ve emniyetli bir boşaltma rotası sağlamlamada kuvvetli başüstüneğundan tehlikesiz olurlar.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.

Yangın Kapısı yaman sızdırmaz özelliğe iye olması zımnında yangın simultane insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu baplar hariçya sadık ve kolay açılabilen gestaltya sahiptir.

Yangın merdiven kapkaloriın en saydam özelliklerinden bir başkası de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında defa merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Dolgu kullanılarak kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mahir personelimiz aracılığıyla kaleme allıkınan bu alfabemızda;

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları tombul sima topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı eke binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız berk evetğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek yürekin kullanılacağı mekana gereğince bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın çabucak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın kapıları yangın simultane, binalarda taksimmler arası yangın geçişini mukannen bir vakit aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline imkân sağlayıcı kapılardır.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, yük taşıma kapasiteleri ve lazım yangına dayanıklılık dereceleri dahil tamamlanmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Yangın bapsı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli yangın kapısı bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme iye bir yapı elemanıdır.

Yangın bapları kullanma düzına için, rengine bakılırsa evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan örnek sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Report this wiki page